Importance of establishment of corporate culture in libraries in the development of information services

Bilgi hizmetlerinin gelişmesinde kütüphanelerde kurum kültürünün oluşmasının önemi

Authors

  • Mustafa Bayter Ankara Yıldırım Beyazıt University

DOI:

https://doi.org/10.14687/jhs.v16i3.5771

Keywords:

Institution, Culture, Communication, Corporate Culture, Library and Corporate Culture, Kurum, Kültür, İletişim, Kurum Kültürü, Kütüphane ve Kurum Kültür

Abstract

Institutions carry the reflections of the culture in which they are formed. Therefore, each institution is influenced by its cultural structure in order to create its own culture. This corporate culture consists of values, beliefs and norms that hold the members of the institution together. Libraries are the institutions with the most important sources of information. The longer the corporate culture is established within this organization, the more effective the access to information and communication with the user will be. In this context, the subject of our study, the definition and history of corporate culture, the formation of corporate culture, the place and importance of culture in the institution, the elements of corporate culture, corporate culture and corporate change, corporate culture and management, the effect of managers in the formation of corporate culture, corporate culture and human resources, corporate culture culture and institutional commitment, the formation of institutional culture in the library institution, library and institutional behavior, library and institutional culture, the effect of the library on the formation of corporate culture.

​Extended English summary is in the end of Full Text PDF (TURKISH) file.

Özet

Kurumlar, içinde oluştukları kültürün yansımalarını taşırlar. Bu yüzden her kurum kendi kültürünü oluşturabilmek için içinde bulunduğu kültür yapısından etkilenmektedir. Kurumsal kültür, kurum üyelerini bir arada tutan değerler, inanç, normlardan meydana gelmektedir. Kütüphaneler bilgi aktarımını sağlayan en önemli bilgi kaynaklarına sahip kurumlardır. Kütüphane kurumu içerisinde kurum kültürü ne kadar iyi oluşursa bilgiye ulaşım ve kullanıcı ile olan iletişim o kadar etkili olacaktır. Bu  çalışmada bilgi hizmetlerinin gelişmesinde kütüphanelerde kurum kültürünün oluşmasının önemi, kurum kültürünün tanımı ve tarihçesi, kurumsal kültürün oluşması, kültürün kurumdaki yeri ve önemi, kurum kültürünü oluşturan unsurlar,  kurum kültürü ve kurumsal değişim, kurum kültürü ve yönetim, kurum kültürünün oluşmasında yöneticilerin etkisi, kurum kültürü ve insan kaynakları, kurum kültürü ve kurumsal bağlılık, kütüphane kurumunda kurumsal kültürün oluşumu, kütüphane ve kurumsal davranış, kütüphane ve kurum kültürü, kütüphanenin kurum kültürü oluşturmasındaki etkisi başlıkları altında incelenmeye çalışılmıştır.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biography

Mustafa Bayter, Ankara Yıldırım Beyazıt University

Dr. Öğ. Üyesi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

References

Akıncı Vural, B. Z. (2018). Kurum Kültürü. İstanbul: İletişim Yayınları.

Armstrong, M. (1990), Management Processes and Functions. London: Institute of Personnel Development.

Bakan, İ., Büyükbeşe, T. ve Bedestenci, Ç. (2004). Örgüt Sırlarının Çözümünde Örgüt Kültürü:Teorik Ampirik Yaklaşım. İstanbul: Aktüel Yayınları.

Balmer, M. T. John and Stephen A. Greyser; (2003). Revealing the Corporation. London: Routledge.

Bayter, M.(2008). Kütüphanelerin Örgütsel Davranışın Gelişimi. Türk Kütüphaneciliği: 22(1), 3-24.

Boyacı, F.M. (2010). Örgütsel Bağlılığın Arttırılmasında Etkin İletişim- Bir Uygulama.Yüksek Lisans Tezi. Muğla, Muğla Üniversitesi.

Cansu, C. O. (2006). Örgüt Kültürü ile Örgütsel İletişim İlişkisi ve Bir Şirket Uygulaması, Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Ankara: Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Cohen, D. and Prusak, L. (2001). Kavrayamadığımız Zenginlik: Kuruluşların Sosyal Sermayesi, Çev: Ahmet Kardam. İstanbul: Mess Yayınları.

Çağlar, İ. (2001). Yönetim-Kültür Bağlamında Türk Yönetim Modelinin Saptanmasına Yönelik Kavramsal Bir Çalışma. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, 3(3), 125-148.

Çakın, İ. (1986). Kütüphanenin Toplumsal Konumu ve İşlevleri. TKDB:35 (1), 9-18.

Çelik, S. (2014). Türkiye’deki Üniversite Kütüphanelerinde Personel Yönetimi. Ankara: Siyasal Kitabevi.

Deal, T. E., & Kennedy, A. A. (2000). Corporates Cultures: The Rites and Rituals of Corporate Life. New York: Basic Books

Değirmenci, M. (2007). Amaçlı Canlılar: Yönetimde Üçüncü Nesil Sistem Düşüncesi. İstanbul: Hiperlink Yayınları.

Dina, T. and Olowosoke, G. O. (2018). The Effect of Motivation and Job Performance on Library Personnel Effectiveness in Universities Libraries in Nigeria. Library Philosophy and Practice (e-journal).

Durğun, S. (2006). Örgüt Kültürü ve Örgütsel İletişim. Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi: 3, 2.

Erdem, A. R. (2003). Üniversite Kültüründe Önemli Bir Unsur: Değerler. Değerler Eğitimi Dergisi, 1(4), 55-72.

Erdem, O., Dikici, M. (2009). Liderlik ve Kurum Kültürü Etkileşimi. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 8(29), 198-213.

Fidan, M.(2011). Yeni Kurulan Üniversitelerde Çalışanların Örgüt Kültürü Algısı: Bilecik Üniversitesi Örneği. Yüksek Lisans Tezi. Bilecik, Bilecik Üniversitesi

Greenberg, J. and Baron, R. A. (1990). Behavior in Organizations. New Jersey: Prentice Hall, Inc

Goffee, R. and Jones, G. (2002). Kurum Kültürü, Çev.: Kıvanç Kutmandu. Ankara: Kapital Medya Hizmetleri.

Hofstede, G., Hofstede, G. J., & Minkov, M. (2010). Cultures and Organizations: Software of the Mind. McGraw-Hill.

Kaptan, S. (1998). Bilimsel Araştırma ve İstatistik Teknikleri. Ankara: Bilim Teknik Yayınları.

Kilmann, R. H. (1985). Corporate Culture: Managing the Intangible Style of Corporate Life May Be the Key to Avoiding Stagnation. Psychology Today, 19(4), 62-68.

Kozlu, C. (1986). Kurumsal Kültür: Amerika, Japonya ve Türkiye: Başarılı Firma Yönetimlerinde Kurumsal Kültürün Rolü. İstanbul: Bilkom Yayıncılık.

Kurulgan, M ve Paşaoğlu, D. (2013). Bilgi Profesyonellerinin Bilgi Teknolojisi Kullanma Eğilimlerinin Belirlenmesi Üzerine Üniversite Kütüphanelerinde Yapılan Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Türk Kütüphaneciliği: 27 (1) 52-78.

Lewin, K., Lippit, R., & White, R. K. (1939). Patterns of Aggressive Behavior in Experimentally Created ´Social Climates´. International Journal of Social Psychology, 10, 271- 299.

Muratoğlu, V. ve Özmen. (2006) Eğitim Örgütlerinde Bilgi Yönetimi Stratejileri- Yaş ve Okul Türü Değişkenlerine Göre Eğitimci Görüşleri (Tunceli İl’i Örneği) Erişim adresi http://ab.org.tr/ab06/bildiri/85.pdf

Önal, İ.H. ve Ekici, S.(2012). Okul Kütüphanecilerinin Görüşlerine Göre Okul Kültürü Değerlendirmesi. Bilgi Dünyası 13 (1) 138-164

Peters, T. J., & Waterman, R. H. (1995). Mükemmeli Arayış Yönetme ve Yükseltme Sanatı. İstanbul: Altın Kitaplar.

Robbins, S.P. ve Judge, T.A. (2013). Örgütsel Davranış. Ankara: Nobel Kitabevi.

Sabuncuoğlu, Z. ve Tüz, M. (1998). Örgütsel Psikoloji. Bursa: Alfa Yayınları.

Satuk, A. (2006). Örgütsel Başarı da Örgüt Kültürünün Etkisi. Yüksek Lisans Tezi. Kars. Kafkas Üniversitesi.

Schein, E. H. (1990). “Organizational Culture”. American Psychologist 145 (2, February 1990).

Schein, E. H. (2004). Organizational Culture and Leadership. San Francisco, Calif. Jossey-Bass.

Schermerhorn, J. R.; J. G. Hunt and R. Osborn (2008). Orgazinational Behaviour. New York: John Wiley & Sons Ġnc.

Şahin, A. (2010). Örgüt Kültürü-Yönetim İlişkisi ve Yönetsel Etkinlik. Maliye Dergisi 159. 21-36.

Şişli, G. ve Köse, S. (2013). Kurum Kültürü ve Kuramsal İmaj İlişkisi: Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Üzerinde Bir Uygulama. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Sayı: 41, 165-193.

Tonta, Y. (2009). Dijital Yerliler, Sosyal Ağlar ve Kütüphanelerin Geleceği. Türk Kütüphaneciliği 23 (4) 742-768.

Tural, R. (2009). Örgüt Kültürünün Çalışanların Verimliliği Üzerindeki Etkileri ve Bir Uygulama. Yüksek Lisans Tezi. Niğde: Niğde Üniversitesi.

Uslu,C.(2010). Öğretim Elemanı Algılarına Göre Örgüt Kültürü: (Ege Üniversitesi Örneği). Yüksek Lisans Tezi. İzmir: Ege Üniversitesi.

Üstün, A. (1997).Kütüphanecilik Mesleğinde İç İletişim ve Motivasyon. Türk Kütüphaneciliği:11. 20-28.

Yılmaz, B. (2003). Toplumsal İletişim ve Kütüphane. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi. 20 (2) 11-30

Yontar, A. (1995) Kütüphane ve Belge-Bilgi Merkezlerinde Bilimsel Yönetimin Önemi. İstanbul: Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi.

Downloads

Published

2019-09-18

How to Cite

Bayter, M. (2019). Importance of establishment of corporate culture in libraries in the development of information services: Bilgi hizmetlerinin gelişmesinde kütüphanelerde kurum kültürünün oluşmasının önemi . Journal of Human Sciences, 16(3), 844–856. https://doi.org/10.14687/jhs.v16i3.5771

Issue

Section

Library Science