Total quality person and personality:A study on the development of activity proposals and top management tasks in a public organization

Authors

  • Gürcan Papatya

Keywords:

Toplam Kalite Kişisi ve Kişiliği, Yaşam Kalitesi, TKY,

Abstract

This paper comprises an empirical study that aims at making research on the proposed four basic dynamics on “total quality person and personality” in a public organization. In this study we not only try to analyse the components of quality person and personality and we also emphasize what an organisation should do on quality and the necessity of its determining which policies to adopt. Besides, in this study, we aim at giving basic proposals to the workers and bringing together the duties of the top management tasks making use of quality oriented findings.  Key Words/Concepts: Total Quality Person and Personality, Life Quality, Total Quality Management.

 

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biography

Gürcan Papatya

1964 Kütahya doğumlu, Evli

Süleyman Demirel Üniversitesi (1997) Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı Doktora, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Anadolu Üniversitesi (1990)Sosyal Bilimler Enstitüsü,Yüksek Lisans, Anadolu Üniversitesi Kütahya İİBF (1986) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü tamamladı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF İşletme Yrd.Doç.Dr, çalışmaktadır.  Akademisyenlik öncesi kamu ve özel işletmelerde orta düzey yönetici düzeyinde çalıştı.

Üniversiteye intisabından sonra lisan düzeyinde; Uluslararası İşletmecilik, İşletme Politikası ve Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, Küresel Pazarlama, Verimlilik Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Bilimine Giriş derslerini verdi. Doktora ve yüksel lisans düzeyinde; Çağdaş Yönetim Teorileri, Yönetim Psikolojisi ve Örgütsel Davranış, Girişimcilik, Liderlik yaklaşımları, Toplam Kalite Yönetimi, Pazarlama Araştırmaları, Pazarlama Yönetimi, Pazarlamada Yeni Eğilimler ve Bilimsel Araştırma Teknikleri derslerini yürüttü. Yüksel lisans tezleri danışmalığı yaptı. Yöre işletmecilik alanında vak’a takdiminde bulundu ve çeşitli konularda seminerler verdi; sorunlara çözüm alternatifleri üretti.

Derleme, değerlendirme, editörlük, proje, çeviri çalışmaları yaptı; ulusal ve uluslararası tebliğler, projeler verdi, ders notları hazırladı. Bugüne kadar işletmecilik/ekonomi alanında çok sayıda makale ve çalışma yayınladı. (Yayınların ayrıntıları için Bkz. http://w3.sdu.edu.tr) Bir çok komisyonda başkan, yürütme kurulu üyesi, bilirkişilik, sempozyum organizatörlüğü, dergi hakemliği ve dergi yayın kurulu başkanlığı, danışman, proje başkanı ve yürütücüsü olarak sinejistik oluşumlarda görev yaptı/yapmaktadır.

Published

2007-10-07

How to Cite

Papatya, G. (2007). Total quality person and personality:A study on the development of activity proposals and top management tasks in a public organization. Journal of Human Sciences, 4(2). Retrieved from https://www.j-humansciences.com/ojs/index.php/IJHS/article/view/314

Issue

Section

Economics