An Eample for the lifelong music education: Bolu Young Musicians Festival<p>Hayat boyu müzik eğitimine bir örnek: Bolu Genç Müzisyenler Şenliği

Authors

  • Dolunay Akgül Barış Abant İzzet Baysal University
  • Ahmet Serkan Ece Abant İzzet Baysal University
  • Müjde Sarısözen Doğan Bolu School of Fine Arts

Keywords:

Lifelong Learning, Lifelong Music Education, Festivals, Hayat Boyu Öğrenme, Hayat Boyu Müzik Eğitimi, Festivaller

Abstract

In this study, the work of  The Association Supporting The Young Artist, one of the rare non-governmental organizations in the arts  in Bolu, has been introduced and the contributions of The Festivals Of Young Musicians which has been organised by the associatioan for six years,  to the artisitic life and Lifelog  Music Education of all individuals form seven to seventy in the city, have been described.

 

Özet

Bu çalışmada,  Bolu ilinde il genelinde yer alan, sanat alanındaki nadir sivil toplum kuruluşlarından olan Genç Sanatçıları Destekleme Derneği’nin  çalışmaları tanıtılmış, dernek tarafından 6 yıldır düzenlenmekte olan Genç Müzisyenler Şenliğinin Bolu ilindeki sanat hayatına ve yediden yetmiş yediye tüm bireylerin Hayat Boyu Müzik Eğitimine olan katkıları betimlenmiştir.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biographies

Dolunay Akgül Barış, Abant İzzet Baysal University

Prof. Dr. Abant İzzet Baysal University, Faculty of Education

Ahmet Serkan Ece, Abant İzzet Baysal University

Prof. Dr. Abant İzzet Baysal University, Faculty of Education

References

Akgül Barış, D & Ece, A. S, & Sarısözen Doğan, M. (2013). Amatör Müzik Eğitiminin Sergilenmesinde Bir Çalışma Örneği: Genç Müzisyenler Şenliği. 4. Uluslar arası Hisarlı Ahmet Sempozyumu. Kütahya.

Bilgili.B & Yağmur Ö & Yazakan H. (2012). Turistik Ürün Olarak Festivallerin Etkinlik ve Verimliliği Üzerine Bir Araştırma (Erzurum-Oltu Kırdağ Festivali Örneği). Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi. 2 (2): 117-124,ISSN: 2146-5843, E-ISSN: 2146-0078. www.nobel.gen.tr

DTP, (2001). Hayat Boyu Eğitim veya Örgün Olmayan Eğitim Özel İhtisas Komisyonu Raporu. Ankara

Ece, A.S. & Akgül Barış, D, & Sarısözen Doğan, M. (2013). Sanat Derneklerinin Etkinliklerinin Sanat Eğitimi açısından İncelenmesi. Uluslar arası Eğitimde Değişim Ve Yeni Yönelimler Sempozyumu. Konya.

Ece, A.S. & Akgül Barış, D, & Sarısözen Doğan, M. (2014). Özengen / Amatör Müzik eğitimi Kapsamındaki Etkinliklerin Sağladığı Bireysel Ve Kültürel Kazanımlar. İpek Yolunda Müzik Ve Müzik Eğitimi. Uluslar Arası Müzed Bölge Konferansı. Marmara Üniversitesi İstanbul.

Fenmen M.( 1991). Müzikçinin El Kitabı.Müzik Ansiklopedisi yayınları.Ankara

Güler N. (2008). Müzikle Çocuk Eğitimi. Hepsi Çocuk Yayınevi. İstanbul.

MEB “Türkiye Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi Ve Eylem Planı” 2014-2018, (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140716-8-1.pdf; erişim tarihi: 05.09.2015)

Uçan A. (1994). İnsan ve Müzik insan ve Sanat Eğitimi. Müzik Ansiklopedisi Yayınları. Ankara

Downloads

Published

2016-02-26

How to Cite

Akgül Barış, D., Ece, A. S., & Sarısözen Doğan, M. (2016). An Eample for the lifelong music education: Bolu Young Musicians Festival&lt;p&gt;Hayat boyu müzik eğitimine bir örnek: Bolu Genç Müzisyenler Şenliği. Journal of Human Sciences, 13(1), 1161–1171. Retrieved from https://www.j-humansciences.com/ojs/index.php/IJHS/article/view/3620

Issue

Section

Music